In plaats van de gebruikelijk CD met kinderliedjes, heb ik de radio aanstaan. Op deze vroege morgen heb ik even geen zin in ‘Jip en Janneke’ of ‘Ernst, Bobby en de Rest’. Die kan ik ondertussen wel dromen. Als chauffeur moet ik wel wakker blijven.

Het ochtendnieuws gaat hoofdzakelijk over de Oekraïne crisis. Ik vraag me af hoeveel ze daarvan achterin mee krijgen. Kan ik ze daarmee wel belasten? Gelukkig is er ook nieuws over het Eurovisie Songfestival. Na de reclame wordt dus het nummer van S10 geplugd, onze inzending voor dit jaar. In dit nummer zit een uitgebreide da dada da daada uithaal. In een poging de zwaarte van het nieuws weg te zingen, brul ik hard da dadadaa met S10 mee.

Kijk ik in mijn spiegel naar de achterbank, zie ik dat geen van de kinderen mee zingt. Wel heeft Marietje in beide oren een wijsvinger gestoken. En het zure gezicht dat Pietje trekt zegt genoeg.

Zou Marietje die vingers ook al tijdens het journaal in haar oren hebben gehad?

roboodt