Of ik een invalrit wil rijden. De vaste chauffeur heeft corona. Op gepaste afstand krijg ik aan de voordeur de sleutel en de bijbehorende telefoon aangereikt. Ik klik op de sleutel om de auto te openen. Mijn concentratie is bij de overdracht van wie ik waar moet ophalen. Ik loop naar de auto en herhaal voor mijzelf: wie en waar. Ik visualiseer de rit en probeer de gezichten van de kinderen voor mij te zien.

In de auto zet ik mijn stoel naar achteren. Stel de binnenspiegel goed, ik moet kunnen omzien en wil de buitenspiegels afstellen. Contact maken daarvoor lukt niet. Ik probeer het nog een keer. Als ik kijk of de contactsleutel misschien beschadigd is, zie ik er een Renault embleem op. Tegelijkertijd zie ik op het stuur een ander beeldmerk, dat van een Peugeot. Nu pas realiseer ik mij dat er ook geen kinderstoeltjes in de auto zijn. Oeps…

Lachend wordt mij duidelijk gemaakt dat onze auto om de hoek staat.

Roboodt