Tussen de reguliere rit en de deeltijd heb ik een klein uur de tijd om een lekke band te laten repareren. Op naar de KwikFit, of zij dat zo snel kunnen doen. “Dan moet je bij hem zijn, die is goed en snel.” Als de auto de brug opgereden moet worden wil ik hem de autosleutels toewerpen. Verschrikt kijkt hij mij aan en schudt zijn hoofd. “Ik heb nog geen rijbewijs, daar ben ik voor aan het sparen.”

Vakkundig haalt hij het wiel van de auto en licht de band. Nieuwsgierig als ik ben blijf ik er bij staan kijken. We raken aan de praat. Ik vraag hem: jij hebt vast toch wel eens al auto gereden? Bevestigend antwoordt hij: ja uiteraard, alleen niet hier. Als ik vertel dat dit een auto van Enver is, kijkt hij mij verrast aan. “Ik heb in een gezinshuis van Enver gewoond, nu woon ik zelfstandig.”

De lekke band is op tijd en met zorg gerepareerd. Laten de volgende lekke banden van Enver hem maar verder helpen sparen voor zijn rijbewijs en een nog grotere zelfstandigheid.

roboodt