De Vlinder belde. Niet met de vraag of ik morgen kan rijden, maar met de vraag of ik mijn contract wil verlengen. Hoezo waarom, is er iets mis? Het is alweer een half jaar geleden dat ik op een nul-uren contract ben begonnen, dat nu verlengd moet worden. Natuurlijk. Met een plechtig: ik wil, wordt per telefoon mijn contract verlengd.

Ik moest terugdenken aan mijn eerste rit. Vrijdags had ik al meegereden om kennis te maken met de kinderen, de ouders en de route. Kom ik maandagochtend bij het eerste adres, wil Pietje niet mee. Alleen zijn moeder mocht hem naar de Vlinder brengen. Dus zonder Pietje met vertraging op naar Marietje. Zij was nog niet klaar, een ongelukje en moest verschoond worden. Nog meer vertraging. Inwendig onrustig, maar wel op tijd heb ik die ochtend mijn eerste rit gereden.

Enkele ritten later vraag ik aan Pietje waarom hij toen niet mee wilde rijden. Ik vond het eng en jou ook, is zijn antwoord. Vind je mij nog steeds een beetje eng? Néé-e, alleen toen.

Roboodt