Dat is niet cool laat ik mij ontvallen, als ik reageer op iets wat ik niet leuk vind. ‘Vet cool gaaf, ik moet lachen want ik ben zo braaf’ klinkt het in koor naast mij en vanaf de achterbank. Heb ik iets gemist van Kinderen voor Kinderen of Studio100, dat vijf kinder-keeltjes dit allemaal tegelijk zingen of murmelen? Ik vroeg het aan enkele begeleidsters van de verschillende groepen, maar zij konden mij niet vertellen waar het vandaan komt. Dus geen kinderhype van het moment of zo.

Ik rij de hele week in een auto die nog een cd speler heeft. Elke dag een ander schijfje ter afwisseling. Ze willen Snappie de kleine krokodil. Een cd die al vaker is gedraaid maar halverwege steeds overslaat en nooit verder is gekomen dan track 9. Vandaag hapert hij niet en schettert plotseling: vet cool gaaf / ik moet lachen want ik ben zo braaf / ik ben jong en ook nog klein / dus ik mag ondeugend zijn / kattenkwaad van allerlei / niemand wordt echt boos op mij. Er wordt weer vet meegezongen.

Gaaf, niks geen kinderhype, gewoon samen ‘in het vervoer’ met dezelfde auto.

roboodt