Zet ik ’s ochtends Allie af in de groep komt mij een glunderende Marietje tegemoet gerend in een prachtig rood/ zwart /roze glinsterend pietenjasje met plooi mouwtjes Achter haar aan een ander kind met een pietenmuts op, die door de hele grote gekleurde veer bijna van haar hoofdje afwaait. Nu spelen zij nog dat zij pietjes zijn, maar vanmiddag zijn het echte pieten: Pieten met een hoofdletter

Op de Vlinder zijn Cadeau-Pieten langs geweest. De beveiliging heeft hun activiteiten vast gelegd op video. In de groep is de video gezamenlijk bekeken. De kinderen hebben in het gymzaaltje de Pieten nagedaan. In een parcours pakjes bezorgen en over de daken lopen. Ja een cadeautje en het Pietendiploma krijgen ze niet zo maar.

Ook wij chauffeurs zijn door Sinterklaas niet vergeten. Dank u Sinterklaaaaaaaaaaasje.
Wel is Sinterklaas even vergeten dat de rugzakjes van de kinderen met hun boterhamtrommel en al die geschenken niet meer dicht kunnen. Die hele grote Pietendiploma’s steken er pontificaal bovenuit, of worden trots meegezeuld in kleine kinderhandjes.

Op weg naar de auto raap ik om de twee meter wel een Pietendiploma op. Gelukkig met hun naam erop, in hoofdletters.