Ja, daar hoort een functioneringsgesprek bij, als je een jaar in dienst bent. Hoe dat was? Samengevat: ik heb plezier in mijn werk. Soms zie ik mijzelf zo lopen, als ik hand in hand met de kinderen op weg ben naar de groepen.
Ik krijg dan dat zelfde gevoel dat ik had toen mijn dochter zo klein was. Wat een mooie leeftijd is die kleutertijd toch. En wat gaat die snel voorbij. Zij woont al zelfstandig en heeft haar eigen leventje.

Realiseer ik mij dat ik ondertussen 63 ben, dan voelt het soms ook wel alsof ik al met kleinkinderen door de gangen loop. Ja, opa vertelt… ik kom nog steeds dezelfde dingen tegen als toen.
In de auto heb ik als versiering een vlinder op een magneetje. Allie die voorin zit is er mee aan het spelen. Pietje op de achterbank ziet dat en wil er uiteraard ook mee spelen. Een conflict dreigt. Ik haal de uitspraak: samen spelen is samen delen weer van stal. Allie doet niet moeilijk en geeft de vlindermagneet aan Pietje.
Allie krijgt de vlinder terug om er weer verder mee te spelen. Alleen is die nu vleugellam: na flink fladderen gedeeld in een vleugel voor de voorbank en een vleugel voor de achterbank.

Ja, samen spelen is samen delen.