Om 06.15 uur is er voor de jarige chauffeur al een eerste felicitatie op de calamiteiten app. Ook het secretariaat doet mee. Om 07.05 uur komt er een felicitatie appje van de dames van voor. Telkens is er weer dat piepje als een van de andere chauffeurs feliciteert. Eigenlijk een oneigenlijk gebruik van de calamiteiten app. Een piepje in de ochtend betekent meestal dat ouders iets door willen geven. Maar ja, het hemd is nader dan de rok, familie gaat voor. Zeker als die jarig is.

Hoe familiair wil je het hebben. Een moeder vraagt aan mij: rijdt uw vrouw. Ik vertel haar net dat de vaste chauffeur weer beter is en zij haar dochtertje weer ophaalt morgenochtend. Of het een verspreking is weet ik niet, maar ze ziet ons blijkbaar als één grote familie.

Bij de koffie: oh, ik moet nog tanken. Gelijktijdig rijden twee andere chauffeurs ook naar het benzinestation. Ik heb geen spaarpas. De anderen willen wel heel graag mijn spaarpunten innen. Wie als eerste klaar is met tanken krijgt mijn punten. Het voelt als een broer en zussen rivaliteit.

Als invalchauffeur voel ik mij soms nog van de koude kant. Ik heb wel al een telefoon, maar nog geen eigen auto van de zaak.
Wie weet als ik toch een eigen spaarpas neem hoor ik nog meer bij de familie.