Ik heb me opgegeven voor de pubquiz. Wij chauffeurs zijn op de teamdag van de groepswerkers uitgenodigd om mee te doen. Ik hoop op niet te veel vragen over het werk. Nog steeds ben ik slecht in het onthouden van namen. Wel weet ik dat tegenwoordig de letter y in kindernamen veel voorkomt. Van de 26 namen op de vervoerslijst hebben er 7 een y. En dit zijn niet alleen kinderen met een buitenlandse afkomst.

Vrienden vertelde mij dat als je het antwoord niet weet je gewoon een raar, liefst hilarisch, antwoord moet roepen. En dit antwoord bij elke vraag die je niet weet herhaalt. Op de vraag wie is de eerste persoon die…, antwoorden met zo iets als: Ja ah, dat is Jomanda die altijd boodschappen doet bij de Lidl!
Het is een pubquiz nieuwe stijl. De vragen zijn multiple-choise en met een mobieltje geef je het antwoord. Niks geen lachwekkende zelfbedachte antwoorden. Er is niet eens bel waarop je mag meppen.

De vragen over sport zijn kat ik het bakkie. Een teamgenoot volgt met haar man al jaren de formule F1. Een ander teamgenoot weet veel over vechtsporten omdat ze op kickboksen zit. Ook met andere thema’s weten wij goed raad. Tot aan de laatste vijf vragen staan wij op kop, maar we sneuvelen op het liefdesleven vanTaylor Swift en eindigen op plaats 2.

Ging die vraag maar over de letter y in haar naam, dan waren wij vast eerste geworden.