Hoor wie klopt daar kinderen… Een spannende tijd die bij sommige kinderen veel onrust geeft. Het hele Sint-thema is daarom op de dagbehandeling tot slechts een week beperkt en ze houden het klein. Er is aan de ouders en verzorgers gevraagd om hun kind niet te schminken of te verkleden en om ook geen gekregen (schoen)cadeautjes mee te geven. In de auto zingen wij alleen in de week voor 5 december Sinterklaasliedjes.

Op 5 december zelf mogen de kinderen wel als kleine Pietjes geschminkt en verkleed komen. Waarna ze die dag bij de pietengym het Pietendiploma gaan halen. Met daarop hun naam in chocolade-hoofdletters geschreven.

Waarom wordt Sinterklaas zo groot gemaakt en daardoor zo spannend voor de kinderen? Want zeg nou toch zelf, wat stelt Sinterklaas nu helemaal voor. Hij is maar een paar weken in het land. Het is een kindervriend die toevallig cadeautjes bij zich heeft. Een oude man met een rode puntmuts en een lange witte baard. Of, zoals Allie enthousiast roept als ze een afbeelding van Sinterklaas ziet: kijk, kijk KABOUTERKLAAS